Nieuw jaar, nieuwe dienst: Effective-Recruitment

Personal Assistant Mirjam van Ierland

Eind 2021 heb ik weer even de tijd genomen om vooruit te kijken. Ik wilde in alle rust een plan maken voor de uitbreiding van mijn Werving & Selectie-werkzaamheden, zodat ik nog meer opdrachtgevers kan helpen aan goede ondersteuning. De realiteit haalde me echter in – gelukkig op een goede manier: ik kreeg begin januari al twee aanvragen en ging direct aan de slag, mét succes. Een mooie start van mijn nieuwe dienst!

Effective-Recruitment

Ik merkte al dat de vraag naar een goede tijdelijke of vaste Assistant (en ander personeel) steeds groter wordt. Ik krijg veel aanvragen als Executive, Personal of Project Assistant, waar ik nee tegen moet zeggen, omdat ik al op een leuke opdracht zit. Maar, ik wil het liefst wél zorgen voor een juiste inzet. Ik deed dit al vanuit bestaande opdrachten: ik maak mezelf na een tijdje graag overbodig door een goede, vaste vervanger te regelen. En vanaf nu zoek, vind én begeleid ik voortaan jouw nieuwe Assistant vanuit Effective-Recruitment – óók als ik nog niet voor je werk als Assistant.

“Wil jij een oproep plaatsen?”

Vanuit mijn rol als Personal Assistant kreeg ik begin januari de vraag om studenten te werven voor promotiewerk. Daardoor heb ik al direct de basis voor Effective-Recruitment goed kunnen regelen – de contracten, de voorwaarden, het logo – én natuurlijk de studenten. De dag erna belde een concullega: of ik een vervanger voor haar functie als Interim Assistant kon zoeken. Met mijn Virtual Assistant, Melissa, zette ik een advertentie op: binnen één dag had ik 75 connectieverzoeken op LinkedIn en ruim 40 pb’s op Instagram. Hierdoor heb ik al snel de juiste vervanger kunnen vinden!

De beste match

Het gaat mij bij het werven niet om namen verzamelen en lijstjes doorgeven. Ik neem de profielen goed door en schat in of de persoonlijkheid en ervaring van de kandidaat past bij wat je zoekt én bij wat je nodig hebt. Soms zet ik advertenties uit, maar vaker nog benader ik mensen direct – binnen en buiten mijn netwerk. Door deze extra aandacht kan ik mensen aan de juiste opdrachtgever en de juiste opdracht koppelen – nu of in de toekomst. Ik doe dit op basis van ‘no cure, no pay’ en reken alleen een eenmalig bedrag bij een succesvolle match, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Gebruik je hoofd en volg je hart

Ik las laatst toevallig een stuk over bewust zijn van wat je op dit moment doet en waar je naartoe wilt. En dat je moet blijven bewegen om in de zon te blijven. Daarom kijk ik ieder jaar waar ik sta, wat ik komend jaar wil bereiken en waar ik energie van krijg.

De truc is vervolgens om niet te lang na te denken over hoe je het wilt. Richt direct die goede basis in en blijf bewegen om snel te kunnen schakelen en je hart te kunnen volgen. Én om de kansen te pakken die je aangereikt krijgt, zoals de twee aanvragen die mij een vliegende start gaven voor het werk dat mij – naast mijn eigen werk als Assistant – energie geeft: goede Assistants koppelen aan goede opdrachtgevers.

Dus, ben jij op zoek naar een goede Assistant?

Of het nu een vaste inzet is, een tijdelijke Assistent, of een andere rol die je ingevuld wilt hebben: ik zet mijn netwerk graag voor je in. Laat je weten wat ik voor je kan betekenen?

PS Ben je zelf Assistant en zoek je nu of in de toekomst een nieuwe opdracht? Laat het me weten. Ik ken wellicht al een opdrachtgever die naar jou op zoek is!

“Mirjam heeft de zaken ontzettend snel opgepakt en draaide in korte tijd volwaardig mee. Ze heeft ‘gaten’ dichtgelopen en veel projecten opgepakt.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Ze werkt snel, zorgvuldig en niet onbelangrijk: Mirjam is een tof vrolijk mens met wie je kunt lachen.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Als wij weer eens een Executive Assistant nodig hebben, is Mirjam de eerste die we bellen om te vragen of ze beschikbaar is.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

Scroll naar boven