Iedereen kan assistentie gebruiken. Ook ik ?

Ik krijg af en toe de vraag wat een Personal Assistant nou precies doet. En waar je zo’n Assistant dan voor in kan zetten. Simpel: voor alles wat je naast je werk moet regelen! En geloof me, het geeft veel rust en vrijheid. Dat mag ik sinds kort namelijk ook zelf ervaren: ik heb sinds vorige maand een eigen Virtual Assistant! Omdat iédereen assistentie kan gebruiken, ook ik.  

7 dagen per week bereikbaar

Naast mijn werk als Executive Assistant werk ik graag als Personal Assistant. Wat ik dan precies doe? Allereerst ben ik 7 dagen per week bereikbaar. Zodat je op vrijdag kunt appen of ik een leuk uitje voor zaterdag kan regelen. Of zodat je op zondag een aantal acties kunt mailen die we de komende week op gaan pakken. Mijn doel is dat jij de actie los kunt laten en kunt genieten van je rust, of juist kunt focussen op je werk.

Flexibel inzetbaar

Maar hoe weet je dan voor hoeveel tijd je iemand nodig hebt? Dat is het mooie: je hoeft het niet van tevoren te weten. Ik ben namelijk flexibel inzetbaar. Dus app me ’s avonds als je twijfelt of de zwemles al geregeld is. Vraag me om uit te zoeken welke regels in het buitenland gelden voor reizen of om die ene verzekering goed uit te zoeken. En is er een vriend jarig? Dan regel ik een dinerbon van dat leuke restaurant, die ik bij hem thuis laat bezorgen. Heb je een keer een week geen vragen? Geen probleem, ik spreek je vast volgende week weer.

Een PA met een eigen VA

Voor mij is rust natuurlijk ook belangrijk. Ik wil af en toe op vakantie – als de maatregelen het toelaten – of gewoon even een avondje niks. Daarom ben ik sinds kort een pilot gestart met mijn éigen Virtual Assistant. Ik heb haar gevonden via mijn netwerk en kon snel met haar schakelen. Het grappige is dat ik nu zelf ervaar dat het best lastig kan zijn om dingen los te laten. Om te vertrouwen dat het goed komt. En daardoor weet ik nu nóg beter hoeveel het oplevert, als je inderdaad los kunt laten en de ander vertrouwt.

Verder de diepte in

Dat ik nu zelf een Assistant heb betekent natuurlijk niet dat ik al jouw acties bij een ander over de schutting gooi. Het zorgt er juist voor dat ik voor jou de diepte in kan gaan. Ik denk mee en behoud het overzicht, zonder verloren te raken in ad hoc bezigheden of mijn eigen uitzoekzaken. Zoals het online zetten van deze blog – bedankt Linda! Om deze blog af te sluiten een vraag aan jou als lezer: welke zaken zou jij door een ander willen laten regelen?

Kun je ook wat extra rust, ruimte of vrijheid gebruiken?

Zet me dan in als Personal Assistant. Gooi jouw ‘uitzoekzaken’ maar over de schutting, ik regel het graag voor je.

“Mirjam heeft de zaken ontzettend snel opgepakt en draaide in korte tijd volwaardig mee. Ze heeft ‘gaten’ dichtgelopen en veel projecten opgepakt.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Ze werkt snel, zorgvuldig en niet onbelangrijk: Mirjam is een tof vrolijk mens met wie je kunt lachen.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Als wij weer eens een Executive Assistant nodig hebben, is Mirjam de eerste die we bellen om te vragen of ze beschikbaar is.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

Scroll naar boven