In 4 weken een masterclass organiseren? Geen probleem!

Sinds januari 2021 werk ik twee dagen per week voor Agora Network. Daar kreeg ik de vraag of ik in 4 weken een online masterclass kon regelen. Graag zelfs! Met meer dan 200 deelnemers, Sophie van Gool als spreker én extra materiaal voor marketingdoeleinden was het een geslaagd event. Ontdek wat ik ook voor jou kan doen als eventcoördinator.  

Talenten samenbrengen

Agora Network zet zich in om de culturele diversiteit binnen organisaties te vergroten, door samen te werken met werkgevers en door talenten samen te brengen. Ik assisteer sinds januari de bestuursleden van de verschillende portefeuilles, zoals finance, events en relatiebeheer. Bij events was het door omstandigheden enorm druk, dus bood ik aan om de masterclasses ook voor hen op te pakken. In maart organiseerde ik bijvoorbeeld al een masterclass met Ben Tiggelaar over persoonlijke innovatie. 

Leren onderhandelen

Het was een succes. Dus mocht ik ook aan de slag met de masterclass in juli. In 4 weken organiseerden we een online masterclass voor meer dan 200 deelnemers, uitgezonden vanuit het hoofdkantoor van de NS in Utrecht. Ik verstuurde de uitnodigingen per mail, verwerkte de aanmeldingen en had contact met alle betrokken partijen: de cameraploeg, producer, fotograaf en de locatie. Sophie van Gool, econoom en oprichter van Salaristijger, vertelde de deelnemers vervolgens alles over onderhandelen en ‘de loonkloof’.

Interactie krijgen

De uitdaging van een online event is om interactie te krijgen én te houden. Tijdens de masterclass van 1.5 uur hebben we daarom interessante vragen verzameld via de chat en de belangrijkste tijdens het event gedeeld met Sophie. Daarnaast werd Anneke de Vries – Lid Raad van Bestuur bij NS – betrokken als host en verzorgde Selda Akbal – bestuurslid Events bij Agora Network – het voorwoord en de afsluiting. 

Meer waarde uit masterclass

Na afloop hebben we een verslag over de masterclass online gezet. We kregen fijne reacties via de chat, het was een geslaagd event! Maar daar stopt het niet: er is namelijk veel waarde gedeeld, die op meerdere manieren in te zetten is. Daarom hebben we na het event direct aanvullende interviews opgenomen met Sophie, Selda en Linda – een van de deelnemers. Op deze manier hebben we snel extra marketingkracht in kunnen zetten. En daar help ik jou ook graag bij.

Ook een event laten organiseren?

Wil je ook een online masterclass laten organiseren? Of heb je een ander event in gedachten waar ik bij kan helpen? Laat me weten wat ik voor je kan doen. Ik regel het graag voor je.

Of lees hier alvast meer over het organiseren van (zakelijke) events.

“Mirjam heeft de zaken ontzettend snel opgepakt en draaide in korte tijd volwaardig mee. Ze heeft ‘gaten’ dichtgelopen en veel projecten opgepakt.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Ze werkt snel, zorgvuldig en niet onbelangrijk: Mirjam is een tof vrolijk mens met wie je kunt lachen.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Als wij weer eens een Executive Assistant nodig hebben, is Mirjam de eerste die we bellen om te vragen of ze beschikbaar is.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

Scroll naar boven