De voordelen van een freelance Assistant

Heb je met spoed ondersteuning nodig door ziekte of uitval? Wil je na een lange dag werken niet hoeven nadenken over uitdagende of tijdrovende privézaken die nog geregeld moeten worden? Of wil je al maanden starten met een nieuw project maar kun je de tijd niet vinden? Dan kan een Freelance Personal of Executive Assistant de piekdrukte – zowel zakelijk als privé – voor je opvangen, zodat je weer (rustig) verder kunt.

Piekdrukte opvangen

In januari gaat mijn vijfde jaar als Freelance Personal en Executive Assistant alweer in, na vijftien jaar voor diverse directies en ondernemers in loondienst gewerkt te hebben. Ik weet nog goed waarom ik de keuze maakte om als freelancer te gaan werken: in loondienst zat ik soms uren voor me uit te staren omdat er geen werk was, terwijl ik op andere momenten uren tekort kwam voor het werk wat er lag. Als freelancer kon ik deze piekdrukte direct opvangen: de ene week werk ik een paar uurtjes, de andere week ga ik 45 uur aan de slag – ook op zaterdag en zondag – omdat er bijvoorbeeld een event geregeld moet worden. Ik ben er wanneer ik nodig ben, en dat vind ik heerlijk.

Tijdelijke inzet

Inmiddels weten al vele organisaties en ondernemers me te vinden: ik heb onder andere gewerkt voor een marketingbureau, een ondernemersvereniging voor de Tech-industrie, een familiebedrijf met startup-mentaliteit en een drukbezette ondernemer die in zijn spaarzame vrije tijd niet meer wil nadenken over verzekeringen of presentjes. Steeds ga ik een tijdelijke periode aan de slag: wanneer door ziekte, uitval of een reorganisatie ineens assistentie nodig is. Wanneer nieuwe ideeën van de grond moeten komen of uitzoekklussen uit handen gegeven kunnen worden zodat het eindelijk eens geregeld wordt. En soms sluit ik af door mijn vaste vervanger te zoeken en in te werken en blijf ik aangehaakt om persoonlijke zaken te regelen.

De voordelen

Ik weet dat niet iedereen op dezelfde manier werkt. Maar een goede Freelance Personal of Executive Assistant zou wat mij betreft in ieder geval de volgende voordelen moeten bieden:

  • Tijd creëren door werk uit handen te nemen en snel te schakelen;
  • Acties ‘over de schutting kunnen gooien’ doordat je weet dat het geregeld wordt;
  • Vanaf dag één meer overzicht hebben doordat jouw Assistant direct operationeel is – door gewenning aan verschillende (online) systemen en werkwijzen;
  • Op het moment dat het nodig is assistentie krijgen door constante bereikbaarheid;
  • Rust ervaren omdat je weet dat acties opgepakt en afgerond worden – jouw Assistant bepaalt zelf de juiste prioriteit, plant de actie in en koppelt tijdig terug wat de status is;
  • Niet vastzitten aan een minimum aantal uren.

Effectieve assistentie

Dit rijtje aan voordelen vat ik samen in effectieve assistentie: op het juiste moment de juiste acties nemen, voor het gewenste resultaat: meer rust, overzicht en vooral meer tijd. We leven in een 24-uurseconomie, waardoor het belangrijk is om ook in de avonden en het weekend bereikbaar te zijn. Ik heb daarom mijn leven zo ingericht dat ik 7 dagen per week snel kan schakelen en opdrachten op een effectieve manier kan afronden. Het enige dat je als ondernemer of directie hoeft te doen is vertrouwen dat het goedkomt en loslaten.

Rust, overzicht of tijd nodig?

Neem deze week eens de tijd om na te gaan wat er – zowel zakelijk als privé – nog allemaal geregeld moet worden. Loopt jouw schema, of die van het secretariaat, over en kan tijdelijke assistentie rust (terug)brengen? Of heb je geen eens tijd om hierover na te denken? Dan kan een Freelance Personal of Executive Assistant jou zeker verder helpen. Neem contact op zodat ik met je mee kan denken over de mogelijke invulling.

Ik draag graag bij aan jouw succes, door zelf aan de slag te gaan of je te koppelen aan iemand in mijn netwerk. Ik regel het voor je.

“Mirjam heeft de zaken ontzettend snel opgepakt en draaide in korte tijd volwaardig mee. Ze heeft ‘gaten’ dichtgelopen en veel projecten opgepakt.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Ze werkt snel, zorgvuldig en niet onbelangrijk: Mirjam is een tof vrolijk mens met wie je kunt lachen.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

“Als wij weer eens een Executive Assistant nodig hebben, is Mirjam de eerste die we bellen om te vragen of ze beschikbaar is.”

Monique de Vos I Partner bij
Chasse Executive Search

Scroll naar boven